כל תושב מדינת ישראל רשאי לפנות ללשכת הבריאות הנמצאת באיזור המגורים שלו ולבקש סיוע בשיכון באחד ממעונות בתי אבות או בתי אבות סיעודיים, המתאימים לחולים סיעודיים או קשישים תשושי נפש.
התנאים המינימלים לקבלת הסיוע הם מצבו הרופואי ו/או התיפקודי ובכל שלאותו מעון נדרש, בין אם מדובר על בית אבות סיעודי או בתי אבות, יהיה רישיון ממשלתי בר תוקף.
השהות במעון, כאמור, אינה ממומנת על ידי קופות החולים, ולכן מקצה המדינה לכך משאבים כספיים על מנת לעזור לקשישים הנמצאים במצב שכזה.
כאשר פונים בבקשה לקבלת קוד עבור בתי אבות או בתי אבות סיעודיים יש להגיש את המסמכים הבאים:
-
תעודת הזהות של הקשיש בעבורו מוגשת הבקשה
-
יש למלא שאלון רפואי הנוגע למצבו התיפקודי-סיעודי של הקשיש
-
מכתב שיחרור מבית החולים
-
בחלק מהמקרים יתכן כי תתבקשו להגיש תיעוד רפואי
-
דו"ח סוציאלי לגבי מצבו של הקשיש
מסמכים אלו מוגשים לוועדה אשר בוחנת אותם ומחליטה על מסגרת דיור המתאימה ביותר עבור הקשיש. אי אז ישלחו בדואר פרטי ההחלטה, אליהם יהיו מצורפים הטפסים המורים על הזכאות, אותם יהיה עליכם למלא.
לא כל המקרים זהים, ולא כל החלטות הוועדה חיוביות ומאשרות את הסיוע, יתכנו מקרים בהם הוועדה לא תאשר סיוע, יתכנו מקרים בהם הוועדה תחליט על סכום משתנה בין קשיש לקשיש. חישוב הוועדה נעשה על פי כל אותם פרמטרים אמורים בתוספת בחינת מצבו הפיננסי של הקשיש ובן\בת הזוג.
משאישרה הוועדה את הסיוע בשיכון במעונות בתי אבות סיעודיים או בתי אבות שהם, יש להעביר למשרד הבריאות סכום של חודשיים מהעלות החודשית של השיכון במעון, וזאת כדמי כניסה. משנכנס הקשיש אל בית אבות, בית האבות אינו רשאי לגבות ממנו תשלומים נוספים בעבור השהות, מעבר למימון שכבר קיבל.
בכל שלב, בין אם אושר הסיוע בשיכון דיור בתי אבות או לאו, ניתן יהיה לפנות לועדת ערר, אפילו במקרה בו אושר לקשיש סכום מסוים, וחלה הרעה באפשרויות הכלכליות שלו, ניתן יהיה לפנות לועדת הערר ולבקש להגדיל את המימון.
|